DEJAN RADANAC IZ SLAVONSKOG BRODA POBEDNIK DRUGOG ULTRAMARATONA APATIN-OSIJEK

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Dejan Radanac iz Slavonskog Broda , pobednik je drugog Međunarodnog prekograničnog ultramaratona Apatin – Osijek koji je danas trčan u dužini od 50 kilometara. Radanac je ovu deonicu pretrčao za tri sata, 19 minuta i 20 sekundi, dok je samo pet minuta kasnije Ante Živković iz Dubrovnika stigao na cilj drugi , 3:24:46. Trećeplasirani u ukupnom plasmanu među muškarcima je Edvard Halas iz Subotice s rezultatom 3:34:56.

U kategoriji žena, prvo mesto su podelile Biljana Bursać CZ iz Beograda i Tijana Kabić iz Sombora 4:06:40,a trećeplasirana je Tanja Stojanovski iz AK Apatin 4:48:19. U kategoriji tročlanih štafeta prvo mesto je pripalo timu AK Apatin u sastavu Miroslav Pešić, Đuro Borbelj i Filip Demić sa vremenom od 3:23:00.Najstariji takmičar je bio 68- godišnji Arpad Sarkezi iz Sombora.U ultramaratonu je učestvovalo 140 takmičara iz Srbije , Hrvatske , Bosne i Hercegovine , Turske i Mađarske.

Trčalo se od Banje Junaković, preko Sonte, Erduta, Bijelog Brda i Sarvaša sve do Osijeka, maratonce je pratila magla i temperatura od minus 3 stepena. Organizatori ultramaratona su Atletski klub Apatin i Udruga za zdravo trčanje iz Osijeka a prvenstveni cilj ove sportske manifestacije je razvijanje prekogranične saradnje i dobrosusedskih odnosa Hrvatske i Srbije.

DEJAN RADANAC

FOTO-Radio Dunav , HRT