DAN VIŠE ZA ODBOJKU

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

U 55 država širom Evrope među kojima je i Srbija 29. februara igraće se odbojka u okviru akcije „Dana više za odbojku“,projekta Odbojkaškog saveza Srbije, u saradnji sa Kompanijom “Vip mobile”, generalnim sponzorom OSS, uz podršku i saglasnost Ministarstva omladine i sporta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i Saveza za školski sport Srbije.
Za “Dan više za odbojku” do sada se u Srbiji prijavilo 140 gradova i mesta, kao i 162 kluba, Veliki broj škola je takođe uključen u akciju,najviše iz Beograda gde će odbojku igrati deca iz 47 beogradskih škola što je potvrdio Zoran Jovanović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. OK Partizan iz Lipljana najavio je učešće učenica i učenika iz 13 osnovnih i srednjih škola na Kosovu i Metohiji.
Sve škole koje budu uključene u ovu akciju će dobiti po 5 lopti od odbojkaškog saveza Srbije.

Tehnički organizator ove akcije u Apatinu je ok “Apatin”.
U Apatinu učestvuju:Srednja građevinska i drvoprerađivačka stručna škola iz Apatina,Gimnazija “Nikola Tesla” Apatin,Tehnička škola Apatin,OŠ “Žarko Zrenjanin” Apatin,OK “Boom Volley” Prigrevica i OK “Apatin
Program u Apatinu: Hala OŠ ” Žarko Zrenjanin”
Satnica programa : 12 sati Seniorke ,utakmica Apatin-Boom Volley Prigrevica
13 do 17 sati Turnir u mini odbojci između učenica 5,6,7 i 8 razreda oš Žarko Zrenjanin.
Hala Gimnazije”Nikola Tesla” 12 sati – Učestvuju srednje škole iz Apatina.Odigraće se ukupno tri utakmice po sistemu takmičenja svako sa svakim. Ekipe sve tri srednje škole će igrati u mešovitim sastavima( devojke i momci).
Sve utakmice se igraju do 29 poena.

Kompanija “Vip mobile”, generalni sponzor OSS, pokloniće autorima najzanimljivijih fotografija telefon “Huawei P8 Lite”. Fotografijom pokažite kako vi obeležavate „Dan više za odbojku“ i postavite je 29. februara na neku od društvenih mreža (Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest) uz hešteg #OneDayMore4Volleyball. Žiri će odabrati najkreativnije i nagraditi fantastičnim telefonom „Huawei P8 Lite“. Najbolje i pobedničke fotografije biće objavljene na zvaničnom „Vip mobile“ Instagram nalogu i na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.