DAMIT I ČESMA-INVEST SPUŠTAJU ZAVESU NA OVOGODIŠNJI TURNIR

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

U jučerašnjem finalu u konkurenciji mlađih pionira u kome su se sastali Česma-Invest i zlatara Gold eksluziv nije bilo velike neizvesnosti, a “Česma” je dobila finale sa 3:0. Za najboljeg igrača proglašen je Robert Geler, najbolji strelac je Uglješa Gršić, a najbolji golman Aleksa Majstorović, svi su članovi pobedničke ekipe. Treće mesto osvojila je ekipa Drim Tim.

U konkurenciji starijih pionira kafe Damit je sa 2:0 savladao ekipu Paksel, a na trećem mestu našao se Olimpik. Najbolji igrač je Luka Bajić, njegov imenjak Luka Holaić je proglašen za najboljeg strelca, a najbolji golman je Aleksandar Pilipovic.

U prvom polufinalu seniorske konkurencije kafe Damit je savladao kafe Trik sa 5:3(4:1). Već na poluvremenu mogao se naslutiti pobednik ovog meča jer su raspoloženi Štrbac i iskusni Smiljanić nosili svoju ekipu u prvih 20 minuta koje je Damit dobio sa 4:1. Drugo polufinale je bilo mnogo interesanstnije, somborci dolaze do prednosti pogodkom Srđana Vukovića koji nešto kasnije nakon odličnog prodora Mandića izjednačuje na 1:1 autogolom. Da prvo poluvreme protekne u njegovom znaku Vuković se pobrinuo još jednim prelepim pogodkom kojim je ponovo doneo prednost svojoj ekipi. Početak drugog dela pripada ekipi Česma-Invest, a lepu akciju apatinaca kruniše Dušan Kenić prelepim pogodkom. Do kraja meča Nikola Mandić solo akcijom totalno preokreće rezultat, da bi penal završnicu Somboru obezbedio Goran Milanović.

U penal seriji fortuna je bila na strani igrača Česme, jer su Vuković i Lučić pogodili okvir gola, a za česmu su bili sigurni Bursać i Ožegović.

Program turnira za 12. januar 2016. godine:

-16 sati – Finale u konkurenciji kadeta (STR Đus – Papir šop plus)
-16 sati i 40 minuta – Finale u konkurenciji veterana (SPS – Pivara)
-17 sati i 30 minuta – Utakmica za treće mesto u konkurenciji seniora (Sombor – Kafe Trik)
-Nakon utakmice za treće mesto odigraće se memorijal “Mladen dr Basta”
-19 sati i 30 minuta – Finale u konkurenciji seniora (Kafe Damit – Česma Invest)