“DAFUR” POKRENUO PROIZVODNJU OBUĆE U “BORELIJU”

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

U fabrici obuće “Boreli” u Somboru, baš kako je to početkom maja i najavljeno, stotinu radnika proizvodi obuću za poznatog kupca, ali i za izvoz. Osim toga, ovde prave obuću za zimsku sezonu, odnosno, čizme za rusko tržište.

-Mi smo sa našim dizjnerima i modelarima dogovorili proizvodnju standardnih modela cipela za narednu sezonu jesen-zima, a u planu je da u što skorije vreme otvorimo “Borelijeve” prodavnice širirom Srbije kako bi naša obuća bila dostupna kupcima-kaže Kostadin Perović direktor fabrike. U prodavnicama će, takođe, raditi bivši prodavci.

On dodaje da je beogradska firma “Darfur”, koja je nedavno potpisala ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa “Borelijem” u stečaju, pre proizvodnje renovirala pogone kako bi se stvorili što bolji uslovi za rad zapoelsnih. Uskoro će hale biti klimatizovane, a za zaposlene je obezbeđeno i mesto za kafu. Radnici ne kriju zadovoljstvo, jer imaju siguran prihod i dobre uslove za rad. Kako kažu, isplata plata je dogovorena da bude do petog u mesecu.

Pri obilasku pogona predstavnici Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, izneli su niz pohvala na račun beogradske firme koja je pokrenula proizvodnju. Radnici ne moraju da brinu kako će od kuće stići do posla, jer je firma “Darfur” obezbdila soptveni prevoz, i to od vrata do vrata.

Ovde ističu da će još toliko radnika dobiti posao, ali da sve zavisi od proširenja proizvodnje, koja je, inače, u planu.

Pavel Severini, stečajni upravnik u “Boreliju”, veli da je ovim ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji između “Darfura” i “Borelija” napravljen dobar poslovni potez, jer omogućava da poslovni prostor firme u stečaju bude u funkciji , budući da ovde postoji dobra proizvoda infrastruktura, ali i iskusni kadrovi.