“ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ” ИЗ АПАТИНА ОРГАНИЗУЈУ ПРАКТИЧАН ПРИКАЗ САВРЕМЕНОГ НАЧИНА ПРОИЗВОДЊЕ РАКИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Удружење произвођача и љубитеља воћних ракија “Чувари традиције” из Апатина 01. априла 2023. године организује другу радионицу о савременом начину производње ракије, која ће бити одржана од 9 до 16 часова у простоијама апатинске Марине.

У оквиру радионице ће бити урађен практичан приказ целокупног тока савременог начина производње ракије, уз упознавање са теоријским делом процеса. На лицу места ће бити изведено млевење и укомљавање воћа са употребом енолошких средстава, дестилација меке ракије и фракциона дестилација препека. Током процеса дестилације биће одржано и теоријско предавање са посебним акцентима на производњу ракије од коштичавог и јабучастог воћа, а предавачи ће бити Петар Хорти, Срђан Мињевић и Зоран Ристић.

Котизација за учешће у радионици износи 2.000 динара, а за ову цену полазници ће добити Брошуру о савременом начину производње ракије (целокупан текст предавања), ручак и дегустацију ракије.

Број учесника је ограничен, а пријаве за учешће на радионици се примају до 23. марта. Котизација се може уплатити на рачун 325 9300500101922 10 са назнаком “За ракијашку радионицу”, а додатне информације могу се добити путем телефона 063/501-459 или 065/52-33-66 или мејлом petar.h@orion.rs или legionar025@mts.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *