CRVENI KRST ORGANIZOVAO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

VESTI

Crveni krst opštine Apatin organizovao je Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći na prostoru novoizgrađenog Trga „Nikole Tesle“.

Takmičenje je zvanično proglasio otvorenim predsednik apatinske opštine i Opštinske organizacije Crvenog krsta dr Živorad Smiljanić. U kategoriji podmlatka nastupile su četiri, a u kategoriji omladine dve ekipe iz Apatina i Prigrevice. Takmičari su prikazali stečeno znanje i veštine na radnim poligonima, a na takmičenju su se našli i poligoni edukativnog karaktera zahvaljujući medicinskom osoblju Hitne pomoći Doma zdravlja i Humanitarnom udruženju mladih Apatinaca koje je promovisalo rad svog udruženja.

Prvo mesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa iz Apatina, a drugo i treće mesto pripalo je ekipama iz Prigrevice. U kategoriji omladine prva je ekipa iz Prigrevice, a druga ekipa iz Apatina. Medalje i diplome uručio je dr Živorad Smiljanić.

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći organizuje se jednom godišnje, a prema rečima Tijane Tomašević, sekretara Crvenog krsta opštine Apatin, pobednici će predstavljati Crveni krst na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje će se održati u Somboru 30. i 31. maja tekuće godine.

Veliku podršku u realizaciji ovog takmičenja pružilo je Udruženje građana „MRAV“ iz Apatina, čiji su volonteri bili vođe takmičarskih ekipa, kao i Kancelarija za mlade opštine Apatin koja je ustupila prostor Omladinskog centra koji je u fazi opremanja i čije se zvanično otvaranje planira sredinom godine.

Crveni krst Apatin, opštinsko takmičenje Crveni krst Apatin, opštinsko takmičenje