ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА ЗРЕЊАНИНСКОМ МАРАТОНУ И ВУКОВАРСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Победе мушке екипе у штафетној трци и победа у женској конкуренцији у маратонској трци и у трци на 7 километара, друго место у категорији Предрага Вејина у Вуковару

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили са добрим наступима на такмичењима у земљи и иностранству учешћем на 2. Вуковарском полумаратону и 1. Зрењанинском маратону, који су одржани у суботу 29. маја и у недељу 30. маја.

У суботу је у Вуковару одржан 2. Вуковарски полумаратон на коме је наступио Предраг Вејин и са резултатом од 1 сат 29 минута и 20 секунди у трци на 21 километар и 97 метара заузео друго место у својој старосној категорији.

Недеља је била резервисана за 1. Зрењанински маратон на којем је наступио велики број чланова АК Апатин у тркама на 42 километра и 195 метара, 21 км и 97 метара, 7000 метара и у штафети 3х7 километара. У трци на 42 километра и 195 метара у женској конкуренцији победу је однела Слађана Дечермић.

Сјајну штафетну трку 3 х 7 километара (полумаратон 21 километар и 97 метара) , имала је мушка штафета АК Апатин (Немања Ђурић, Мирослав Пешић и Александар Стајић), која је са резултатом од 1 сат 19 минута убедљиво тријумфовала, док је друга екипа АК Апатин у саставу (Вања Болесников, Игор Бакош и Жива Вијоглавин) освојила четврто место у укупном пласману штафета.

У женској трци на 7 километара славила је нова чланица АК Апатин Весна Вицко Богишић која је у финишу извојевала победу испред другопласиране клубске другарице Александре Буркановић. Трку на 7 километара успешно је завршила и Уна Чегар једна од најмлађих учесница у трци у женској конкуренцији којој је ово била до сада најдужа трка и Жељко Пековић у мушкој конкуренцији који је оборио свој лични рекорд.

У полумаратонској трци на 21 километар и 97 метара, успешан финиш имали су Александар Максимовић и Милан Маринковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *