ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA “APATIN” NASTUPILI PROTEKLOG VIKENDA U SKOPLjU I SENTI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Atletičari Atletskog kluba Apatin nastupili su proteklog vikenda na tradicionalnom 54. po redu Mađar so kupu u Senti i na Međunarodnom Skopskom maratonu.

Na izuzetno kvalitetnom takmičenju Mađar so kupu koji je održan u subotu 10. Maja 2014. godine, nastupili su Stojanov Damir i Tihamer Sirak,  koji su trčali deonicu od 3.000 metara i osvojili sedmo i osmo mesto.

U nedelju 11.05. održan je jubilarni 10. Skopski maraton čiji je promoter bio svetski rekorder u maratonu Vilson Kipsang.

U konkurenciji rekordnog broja od preko 1000 polumaratonaca i 280 maratona iz 46 zemalja, koji su se ove godine takmičili u Skoplju, nastupili i dva predstavnika AK Apatin, Goran Vendlener je na polumaratonskoj stazi (21,1km) u konkurenciji preko 1000 takmičara zauzeo izuzetno visoko 15. Mesto, na duplo dužoj stazi (42,195 km) Zoran Radičanin je u konkurenciji od 280 prijavljenih takmičara zauzeo 26. mesto.
Otežavajuća okolnost za takmičare bila je visoka temepratura, koja je iznosila preko 30 stepeni celzijusa.

Predstojećeg vikenda apatinske atletičare očekuje nastup na kvalifikacijama Kupa Srbije, koje će se održati u Novom Sadu. Na takmičenju će nastupiti Goran Vendlener na 3.000 metara i Ajredin Ajeti u bacanju kugle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *