ČETIRI MEDALJE ZA APATIN I JEDNA ZA PRIGREVICU NA MITINGU U NOVOM SADU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Novi Sad i Atletski klub Vojvodina bili su organizatori atletskog takmičenja Novi Sad OPEN 2017, koji je održan prethodnog vikenda na stadionu Karađorđe.

U konkurenciji nekoliko stotina mladih atletičara iz atletskih klubova sa teritorije cele R. Srbije i takmičara iz BiH, izuzetno uspešan nastup imalo je i 18 članova AK Apatin i 7 članova AK Omladinac Prigrevica.

Osvojeno je pet medalja, dve zlatne, srebrna i bronzana članova AK Apatin (zlatne Miloš Dreković i Milica Zanze na 40 metara, srebrnu medalju osvojila je najmlađa takmičarka kluba Hana Čegar u trci na 20 metara, dok je u trci seniora na 1000 metara bronzanu medalju osvojio Miroslav Pešić) i srebrna medalja za AK Omladinac Prigrevica Branislav Tadić na 60 metara.

Odlične nastupe u svojim trkama po starosnim kategorijama u kojima je nastupao veliki broj trkača, imali su i ostali članovi AK Apatin od kojih je većina oborila lične rekorde, Vladimir Zanze je bio najbliži medalji osvojio je četvrto mesto u skoku u dalj, Vuk Ličina nastupio je u skoku u dalj i na 60 metara, Vanja Obradović i Anastasija Vignjević (2003. godište) u trci na 100 metara, Vanja Jovišić, Stojanka Lončar i Ličina Tara (2007. godište) u trci na 60 metara, Čegar Una (2010. godište) na 40 metara, Nevena Dubaić i Marijana Vilotić (2006. godište) na 60 metara, Elena Ćopić (2009. godište) u trci na 40 metara. Samanta Roksandić (2008. godište) u trci na 60 metara, Una Đukić (2004. godište) u trci na 60 metara, Dubaić Aleksa i Uroš Domić (2009. godište) u trci na 40 metara.

Atletski klub Omladinac Prigrevica pored osvajača medalje Branislava Tadića, izuzetno dobrim nastupima predstavljali su i Jovana Čović, Nevena Gajić, Nikolina Korica u trci na 60 metara i skoku u dalj (2005. godište), Vuk Kovjenić u trci na 60 metara (2007. godište), Milana Tadić (2008. godište) u trci na 60 metara i Dragana Popović (2009. godište) u trci na 40 metara i desetoplasirana u skoku u dalj.

Mladi atletičari iz AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica nastupali su u štafetama i hrabro se borili na stazi protiv članova štafeta drugih klubova.

Sa mladim atletičarima na takmičenju su bili Goran Čegar, predsednik AK Apatin, trener Bojan Tomašević i asistenti Franjo Pap i Zoran Čegar, veliku podršku pružili su i članovi porodica mladih atletičara.

Rezultati koje su mladi atletičari ostvarili pokazuju da je atletika u Apatinu na pravom putu i da se u budućnosti mogu očekivati velika dostignuća i vrhunski rezultati.

Branislav Tadić dav sdr Milica Zanze na pobedničkom postolju Miloš Dreković na pobedničkom postolju dav sdr dav dav sdr