ЦЕСИД И РИК: СНС И АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ДОБИЛИ НАЈВИШЕ ГЛАСОВА

APATIN POLITIKA VESTI

Актуелни председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић освојио је 58,5 одсто гласова на председничким изборима, показују прелиминарни резултати Центра за слободне изборе и демократију (ЦЕСИД) на основу 88,7 одсто обрађеног узорка.

Кандидат опозиционе листе “Уједињени за победу Србије” Здравко Понош освојио је 18,1 одсто гласова.

Кандидат коалиције НАДА Милош Јовановић је освојио шест одсто, лидер Двери Бошко Обрадовић и кандидаткиња “Заветника” Милица Ђурђевић Стаменковски по 4,4 одсто.

Кандидаткиња коалиције Морамо Биљана Стојковић освојила је, према ЦЕСИД, 3,2 одсто, кандидаткиња Суверениста Бранка Стаменковић 2,1 одсто, док је кандидат Српске деснице Миша Вацић освојио 0,9 одсто гласова.

Грађани су гласали на редовним председничким изборима и ванредним парламентарним изборима, као и на локалним у појединим градовима и општинама.

Према подацима РИК-а на основу 81,3 одсто преконтролисаних гласова, Александар Вучић има 60,23 одсто, Здравко Понош 17,01 одсто, док остали кандидати имају далеко мање гласова и најбилижи је Милош Јовановић са 5,69 одсто гласова.

Излазност је била око 58,5 одсто.

Према подацима РИК са парламентарних избора на основу 81,3 одсто гласова, СНС има 44 одсто, следи опозициони Уједињени за победу са 12,6 одсто и СПС са 11,74 одсто. Цензус су прешли ДСС са преко 5 одсто, колиција Морамо са преко 4 одсто, као и Заветници и Двери са нешто мање од тога.

У парламент улази и СВМ са 1,82 одсто гласова и Странка правде и помирења са 1 одсто док за остале мањиске странке ће тек на крају бити познати подаци.

Излазност је била око 58,5 одсто.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *