CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SONTA ZAHVALJUJE SVIM UČESNICIMA OKRUGLOG STOLA

APATIN KULTURA VESTI

Centar za kulturu i obrazovanje iz Sonte prethodnog meseca je organizovao „Okrugli sto“ pod nazivom „Škola pripada svima“ sa ciljem unapređenja lokalnih mehanizama podrške deci iz uskraćenih grupa u okviru projekta „Parlament za sve“ koji je realizovan uz podršku Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja . Ciljevi ovog projekta su:

-Unapređenje lokalne mehanizme podrške deci iz uskraćenih grupa, povećanje broja učenika iz osetljivih grupa u učeničkim parlamentima i drugim vidovima vannastavnih aktivnosti u školama i lokalnoj zajednici, promovisati vrednosti društvene i obrazovne inkluzije i unaprediti sprovođenje inkluzivne politike u praksi, rekli su predstavnici Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte.

Inkluzija je proces u kojem se sva deca međusobno izjednačavaju i u kome se uvažavaju međusobne različitosti i potrebe svakog deteta.

U okviru ovog projekta održana je diskusija „Škola pripada svima“ na kojoj su učesnici istakli da je u početku rad sa decom koja imaju smetnje u razvoju kod njih izazivao određenu dozu straha i nesigurnosti. Zato su se i obratili za pomoć somborskoj lokalnoj samoupravi i školskoj upravi, čija im je pomoć umnogome pomogla da unaprede obuku za rad sa decom iz osetljivih grupa.

-Dobra saradnja sa roditeljima je još jedan od načina da se poboljša rad sa decom iz osetljivih grupa i trebalo bi da bude prioritet, mišljenje je učesnika diskusije „Škola pripada svima“.

Sonćanski Centar za kulturu i obrazovanje zahvaljuje svima koji su prisustvovali okruglom stolu koji je održan prethodnog meseca u Plavoj Sali SO Apatin.