БУДУЋИ СОЦИЈАЛНИ РАДНИЦИ ЋЕ ИМАТИ ПРАКСУ У АПАТИНСКОМ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

APATIN DRUŠTVO VESTI

Центар за социјални рад Апатин потписао је Споразум о сарадњи са Филозофским факултетом у Новом Саду, којим ће студенима из ове високошколске установе са смера за социјални рад бити омогућено да обављају стручну праксу у овој установи.

Студенти старијих година студијског програма из читаве Војводине ће у оквиру праксе имати прилику непосредно да се упознају са надлежностима и делокругом рада центра за социјални рад, те да се припреме за рад у оваквим установама, као и да стекну практична знања и вештине који ће им користити у даљем професионалном раду.

Директорка Центра за социјални рад Апатин, Николина Сучевић се захвалила Филозофском факултету на указаном поверењу и оцени да установа којом управља, има потенцијал да њиховим студентима пружи могућност професионалног и академског усавршавања.

-Стручна пракса помаже студентима да се припреме за рад у установи и употребе теоријска знања која су стекли на факултету током школовања. До сарадње је дошло на иницијативу Филозофског факултета и ми ово доживљавамо као својеврсно признање академске заједнице, али и као потврду наше професионалности и квалитетног рада. Радујемо се што ће будуће колеге своје прве професионалне кораке направити баш код нас, закључила је Николина Сучевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.