BRZONOGI PRIGREVČANI

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Na Prvenstvu Vojvodine u atletici za starije pionire, koje je održano u Novom Sadu, ponovo je zablistala štafeta 4x100m Atletskog kluba „Omladinac“ iz Prigrevice. Milan Korica, Bojan Janković, Miloš Putnik i Mirko Cvetković su istrčali trku za 52,03 sekunde, i tako postali prvaci Vojvodine, ostavivši iza sebe drugoplasiranu štafetu Vojvodine (Novi Sad) i trećeplasirani Partizan (Kanjiža).

Mirko Cvetković je u finalnoj trci na 100m uspeo da istrči novi lični rekord (12,50), što mu je bilo dovoljno za 3. mesto i bronzanu medalju, dok je u skoku u dalj zauzeo 4. mesto gde mu je falilo samo 3 centimentra do treće osvojene medalje.

Na takmičenju su za Atletski klub „Omladinac“ u pojedinačnim disciplinama nastupali i Bojan Janković, Pavla Mandić i Vera Čović na 100m, Miloš Putnik i Gordana Malbašić u skoku u dalj, kao i ženska štafeta 4x100m u sastavu Jovana Čović, P. Mandić, G. Malbašić, V. Čović.

 
Trener Bojan Tomašević je za naš radio izjavio:

„Naši pioniri su kao i juniori prošlog vikenda osvetlali obraz Prigrevice i našeg atletskog kluba. Osvojene medalje su plod napornog i disciplinovanog rada na treninzima, kao i jaka volja i odlučnost naših mladih takmičara da se suprotstave veoma jakoj konkurenciji i predstave u što boljem izdanju. Uspeli su u tome i zbog toga sam veoma ponosan na njih.“