“BOŽE PRAVDE” U SRED SLOVENIJE, MAŽORETKINJE PRVAKINJE EVROPE

APATIN SPORT SRBIJA VESTI

Na 19. Evropskom prvenstvu koje je odrzano u Sloveniji, u gradu Laško takmičilo se 1418 mazoretkinja raspoređeno u 87 ekipa, a članice KUD Mažoret iz Sonte (njih 17) uspele su da osvoje titulu prvaka Evrope u konkurenciju mace (mejs).

Devojčice koje su u Sloveniji predstavljale Sontu, opštinu Apatin i na kraju Srbiju uspele su da fantastičnim plesom i osmehom poberu simpatije svih gostiju i učesnika Evropskog prvenstva i zasluženo osvoje najsjajnije odličje, iza sebe su ostavile svoje koleginice iz Crne Gore i Hrvatske.

Najviše zasluga za ovakav uspeh imaju same devojčice koje su mukotrpno radile spremajući se za Euro, ali veliku ulogu odigrali su Adam Vidaković predsednik kluba i trener Valentina Zvonar koja je svoje veliko iskustvo prenela na ove mlade mažoretkinje.

KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (11) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (4) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (3) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (2) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (1) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (9) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (8) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (7) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (6) KUD Mazoret Sonta, mazoretkinje (5)