БЕСПЛАТАНА ЕДУКАТИВНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ У АПАТИНСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

APATIN KULTURA VESTI

Продукција “Хајде обрадуј дан” у сарадњи са Центром за културу Апатин је покренула иницијативу под слоганом “Стоп вршњачком насиљу”, у оквиру које ће 18. фебруара 2023. године од 11 часова у Великој сали апатинског Културног центра бити изведена едукативна представа за децу “Чудесна шума”.

Организатори овом акцијом желе да допринесу развоју свести о томе шта је вршњачко насиље, као и последицама које оно носи у циљу његовог препознавања, раног откривања и спречавања.

“Извођењем едукативне представе за децу желимо да допринесемо превенцији вршњацког насиља креирањем климе у којој се развија и негује култура понашања и уважавања личности, не толерише насиље и развија одговорност свих. У суштини вршњачког насиља лежи недостатак љубави и поштовања према себи и према другима, свих учесника. И насилника и оних који трпе насиље, али и оних који га посматрају. Ово је представа за све учеснике и има за циљ да подстакне децу да развијају своје самопоуздање и самопоштовање, емпатију, толеранцију и поштовање различитости”, кажу из продукције “Хајде обрадуј дан” и апатинског Културног центра.

Представа “Чудесна шума” се бави темом односа према другима, љубави, саосећања, поштовања, прјатељства и заједништва. Она преноси снажну сликовиту поруку о томе колико је деградирајуће и разарајуће, када су човеку угрожена основна права да се слободно изражава, да се радује, игра, воли и дружи, нарочито у времену булинга и вршњачког насиља када смо нажалост суочени са овом појавом на сваком кораку. Ова представа подсећа колика је одговорност свих нас за будућност генерација које долазе. Она нас наводи да се запитамо какав пример дајемо деци? Чему их учимо? Које вредности промовишемо?

У овој динамичној, интерактивној едукативној представи испуњеној симпатичним ликовима, маштовитим решењима и топлом наративу деца имају прилику кроз игру и забаву уче о храбрости, љубави, пријатељству, заједништву, поштовању другог, значају слободе и достојанства.

Улаз на представу је бесплатан.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *