BELIŠĆE I APATIN U ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA ZA BESPOVRATNA SREDSTVA KOD EU

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predstavnici opštine Belišće iz Hrvatske boravili su danas u radnoj poseti opštini Apatin tokom koje je dogovoreno zajedničko učešće u programima prekogranične saradnje i učestvovanje u zajedničkim projektima kojima bi se povlačila sredstva iz evropskih fondova.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić je rekao da to mesto ima velika iskustva u izradi projekata za unapređenje kvaliteta života građana, komunalnog opremanja i infrastrukture te da su spremni da pruže opštini Apatin svaku pomoć kako bi obezbedila nepovratna stredstva  iz EU fondova.

-Povezanost prekograničnih opština i njihova međusobna saradnja su nešto što se vrednuje prilikom konkurisanja za sredstva u evropskim fondovima. Mi smo spremni pomoći opštini Apatin jer smo takvu pomoć i mi dobili od Mađarskih opština kada je ta zemlja bila članica a Hrvatska zemlja kandidat , rekao je Burić.
Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljnić je rekao da će ove dve opštine sarađivati prilikom konkurisanja ka EU fondovima, ali da će nastojati da uspostave i što bolju saradnju i u drugim oblastima.
-Verujem da ćemo zajednički, uz pomoć koju su spremni da nam pruže predstavnici opštine Belišće  imati uspeha u pozivima za bespovratna sredstva EU, jer opština Apatin već ima pozitivna iskustva u projektima koje realizovala sa Osijekom i Belim Manstirom, rekao je Smiljanić.

Dinko Burić gradonačelnik Belišća  i Dr Živorad Smiljanić predsednik opštine Apatin