БАЊИ ЈУНАКОВИЋ АКРЕДИТАЦИЈА ЗА РАД НАРЕДНИХ СЕДАМ ГОДИНА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Специјална болница за рехабилитацију “Бања Јунаковић” из Апатина добила је сертификат о акредитацији на период од седам година. Сертификат је директорки Специјалне болнице др Драгани Мрђенов, уручио шеф Одељења за акредитацију и унапређење квалитета рада у Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије Владо Давковски.

–Од великог је значаја када Агенција за акредитацију здравствених установа Србије оцени ваш квалитет здравствене заштите и то на најдужи период од седам година. Нама то отвара врата и према иностраним партнерима, јер веома је важно да посетиоци знају да у једној здравственој установи постоје процедуре, да се по њима ради и да је квалитет здравствене заштите на највишем нивоу. За нас је то јако важно јер су и наши корисници задовољнији– истакла је др Драган Мрђенов.

Она је додала да Бања Јунаковић поред стандардних услуга лечења и рехабилитације планира и развој едукативног програма лечења компликација код дијабетеса.
-Нама је циљ да развијемо едукативни програм лечења раних компликација код дијабетичних пацијената који смо добили 2019. године. То још увек није заживело како се очекује, јер у Војводини има велики број пацијената оболелих од дијабетеса. Ова година ће бити посвећена томе да тај програм што више раширимо, да га представимо у домовима здравља и болницама како би заживео у оној мери у којој се и очекује, поручила је Мрђенов.

Уручујући сертификат Бањи Јунаковић, Владо Давковски из Агенције за акредитацију здравствених установа нагласио је како је он издат на најдужи могући период, од седам година.

-Седам година је највише признање које Агенција додељује некој здравственој установи. Након поступка акредитације и Специјална болница “Бања Јунаковић” је акредитована на седам година, што је велики успех ове здравствене установе. Ми дајемо акредитацију на годину, три пет и седам, није редак случај да некој установи и не прође поступак акредитације. Прво бих се захвалио Покрајинском секретаријату који је финансирао акредитацију Свих специјалних болница у Војводини. Они су финансирали и акредитацију општих болница, Kлиничког центра Војводине, а очекујемо и наредном периоду и Домова здравља. То је дефинитивно унапређење квалитета након поступка акредитације установа се спрема годину дана. За то време се прилагођава стандардима и критеријумима које агенција ради, то су наши национални стандарди и у току саме те припреме установа диже ниво квалитета и безбедност, како по запослене тако и по пацијенте. Није лако достићи агенцијске стандарде, то захтева доста рада и велико ангажовање запослених и ово је круна када установа добије акредитацију на седам година и то из првог пута, поручио је Давковски.

У свим акредитованим установама сваке године се прати њихов рад. Оне су у обавези да одговарају на планове за унапређење квалитета у погледу простора, опреме и кадрова, као и то, како унапређују свој рад.

Поводом уручење сертификата о акредитацији, запосленима и руководству Бање Јунаковић данас је на пригодној свечаности честитке упутило општинско руководство на челу са председницом општине Дубравком Кораћ, представници домова здравља из Округа као и представници других Специјалних болница са територије АП Војводине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.