ATLETSKI SPEKTAKL U NAJAVI- U APATIN STIŽE 1000 MARATONACA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Goran Čegar, predsednik Atletskog kluba Apatin, koji u nedelju, 15. oktobra, organizuje 22.ASICS – apatinski dunavski polumaraton, najavio je tokom gostovanja u programu Radio Dunava da će se, pored polumaratonske trke na 21 kilometar i 97 metara, održati druga MINAKVA trka zdravlja na pet kilometara i humanitarna dečja trka “ Za srećno detinjstvo “ na 400 metara.

U pitanju je pravi spektakl. Naime, za učešće na manifestaciji prijavljeno je preko 800 takmičara iz 12 država. Start i cilj manifestacije je u Banji Junaković gde će biti okupljanje svih učesnika dogadjaja. Polumaratonci startuju u nedelju, 15. oktobra u 11 časova dok će trka na pet kilometara startovati u 11 časova i 15 minuta nakon čijeg starta će početi da trče i deca na 400 metara.

Pored sportsko – rekreativnog i humanitarnog karaktera, ova manifestacija će imati izabavni karakter. Biće sedam zabavnih punktova, a na dva će nastupiti apatinski bendovi, a na pet će biti di džejevi. Prvi put će ova trka imati i tu dimenziju. Trasa polumaratonske trke je od Banje Junaković, preko ulice Marka Oreškovića, kroz glavnu ulicu, pored marine, “ Plave ruže “ sa okretom do harčaša i istim putem nazad. Nakon završetka manifestacuije u Banji Junakovič će biti bogat muzički program uz tamburaše i rok grupe.

21.DUNAVSKI POLUMARATON (191) Ognjen Stojanović 21.DUNAVSKI POLUMARATON (178) Ognjen Stojanović 21.DUNAVSKI POLUMARATON (162) Trka zadovoljstva 21.DUNAVSKI POLUMARATON (92) 21.DUNAVSKI POLUMARATON (94) 21.DUNAVSKI POLUMARATON (65) Mažoretkinje Sonta 19 dunavski polumaraton,start START DUNAVSKOG POLUMARATONA 1