APATINSKI PROSVETARI NEĆE OBUSTAVITI NASTAVU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Posle četiri nedelje skraćenih časova u osnovnim i srednjim školama, četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti najavili  su da radikalizuju štrajk jednodnevnom obustavom rada 22. decembra. Oni su najavili i protestni skup ispred Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, a ukoliko ni to ne urodi plodom – nastavnici neće završiti prvo polugodište. To praktično znači da đacima neće biti zaključene ocene, niti će biti podeljene knjižice.

Iz OŠ “Žarko Zrenjanin”iz Apatina poručuju da  će u ovoj školi nastava biti održana u režimu skraćenih časova te da oni neće obustavljati rad.

-U našoj školi će časovi biti održani redovno, odnosno skraćeno, nema prekida nastave.Mislim da će i druge škole na teritoriji Vojvodine postupiti ovako.To ne znači da smo odustali od zahteva ili da ne podržavamo kolege koje su sutra ispred Vlade.Najbitnije je da deci omogućimo završetak prvog polugodišta, kaže za naš radio Nada Zdravković direktorica  OŠ Žarko Zrenjanin iz Apatina.

Po objašnjenju predsednika Unije sindikata prosvetnih radnika Dragana Matijevića, 22. decembar je izabran jer tada prosvetni radnici primaju plate, a sve ovo se može izbeći samo ukoliko se potpiše dogovor sa predstavnicima ministarstava prosvete, finansija i rada.