APATINSKI NAPREDNJACI OSUĐUJU NASILJE

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SOMBOR VESTI

Povodom prošlonedeljnog incidenta u kome je muškarac, N.Š iz Apatina pokušao da izazove požar na ulaznim vratima Opštinske uprave u Apatinu, danas se  saopštenjem oglasio i OO SNS-a .U saopštenju se navodi sledeće:

Opštinski odbor SNS najoštrije osuđuje svaki vid nasilja u našoj opštini. Napad na zgradu Opštine nije samo napad na jedan od simbola našeg grada i zdanje od izuzetnog kulturno-istorijskog značaja, već i napad na imovinu svih građana Apatina. Pozivamo i druge organizacije, udruženja i istaknute pojedince da osude ovaj incident i svaku manifestaciju nasilja u našoj opštini.

Sa druge strane, osećamo odgovornost i potrebu da ukažemo na očiglednu činjenicu: da je nemili događaj samo posledica katastrofalnog socio-ekonomskog stanja u opštini Apatin. Očaj često tera ljude na očajničke poteze. Građani Apatina se svakodnevno suočavaju sa nezaposlenošću, lošim kvalitetom života i nekompetentnim radom opštinske uprave. Trgovi i fontane ne mogu da sakriju beznađe i besperspektivnost u koju je Apatin zapao prethodnih godina.
Postalo je očigledno da aktuelno opštinsko rukovodstvo ne ume da reši nagomilane ekonomske i socijalne probleme. Upravo zato Srpska napredna stranka formira tim mladih i stručnih ljudi koji će se ozbiljno, odgovorno i sistematski uhvatiti u koštac sa problemima naše opštine. Pozivamo građane da nam u tome pomognu, kako bismo zajedno od Apatina stvorili kvalitetno, prosperitetno i bezbedno mesto za život.

SNS Apatin – saopstenje 02.12.2014._pdf