АПАТИНСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СЕ НАКОН ПАУЗЕ ЗБОГ КОРОНЕ, ВРАЋА РЕДОВНИМ АКТИВНОСТИМА

APATIN KULTURA VESTI

Након нешто дуже паузе у раду која је проузрокована епидемијом вируса корона, апатински Културни центар се полако враћа редовним активностима и организовању културних дешавања у нашем граду.

Културни центар Апатин ће током овог месеца организовати манифестацију поводом светског дана музике, у оквиру које ће бити одржани концерти на отвореном, али и предавање на тему музике. Према речима Данијеле Обрадовић, директорке Културног центра Апатин, за јул месец је у плану реализација једне занимљиве аудио-визуелне изложбе младог и талентованог уметника из Београда која ће бити занимљива млађој популацији. Она је напоменула да због епидемије корона вируса није одржано неколико квалитетних изложби које су биле на програму од марта до сада, међу којима је свакако најзначајнија она коју је требао да има илустратор Боб Живковић. Апатинци ће изложбу овог познатог уметника моћи да погледају наредне године.

У току су два ликовна конкурса које је расписао Културни центар општине Апатин и то: конкурс за самосталну изложбу за ликовне ствараоце са територије општине Апатин и конкурс за међународну изложбу „Екс Либрис“, која ће бити одржана у оквиру петог фестивала кратке форме „Потпис“ у новембру месецу. У склопу „Потписа“ биће организовани концерти, позоришне представе, филмске пројекције и друго, а биће уприличена и традиционална додела награде „Миодраг Борисављевић“ за најбољу кратку причу. Овогодишњи селектор је писац Мухраем Баздуљ.

Позоришна сезона би требала да почне у септембру, док је за октобар планирано да буде одржан позоришни фестивал који од прошле године има професионални концепт.

Апатински биоскоп још увек није почео са радом, али је у плану да Културни центар Апатин организује пројекције остварења из свог филмског програма, које ће бити одржане у реновираној малој сали.

Када су у питању инвестиције, аптински Културни центар је у претходном периоду заменио столарију на Галерији „Меандер“, реновиран је тоалет код мале сале, а при крају је и пројекат модернизације аудио опреме у великој сали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.