АПАТИНСКИ ДОМ ЗА СТАРЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ ОД ПОКРАЈИНЕ ДОБИО 2,2 МИЛИОНА ДИНАРА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре за унапређење социјалне заштите у Војводини, истакавши да Влада на чијем је челу води одговорну социјалну политику, те да је од 2016. године у ту област уложено милијарду и 500 милиона динара.

Овим конкурсом додељено је 160 милиона динара за реализацију 74 уговора – за укупно 35 установа, за смештај корисника и центара за социјални рад – који се односе на набавку медицинске и друге опреме, реконструкцију, одржавање и адаптацију објеката социјалне заштите и подршку редовним програмима у директном раду с корисницима.

-Установе социјалне заштите, чији је оснивач Покрајинска влада, имају континуирану, знатно већу финансијску и техничку подршку него раније, чиме повећавамо њихове капацитете и функционалност, а тиме обезбеђујемо и боље услове за рад запослених и боравак корисника, изјавио је председник Мировић.

Он је додао да је Покрајинска влада у протеклом периоду основала и два нова центра за породични смештај и усвојење.

Директорка Дома за старе и пензионере у Апатину, Слађана Шушњар потписала је два уговора чија је вредност 2,2 милиона динара, од чега је највећи део средстава намењен за набавку медицинске опреме која ће значајно олакшати рад запослених и створити боље услове за боравак корисника.

Догађају је присуствовао покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.