APATINSKI BOKSERI OSVOJILI ZLATO, SREBRO I BRONZU NA PRVENSTVU DRŽAVE

APATIN BOKS SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu za pionire, školarce i juniore, koje je ovog vikenda održano u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani , bokserski klub Apatin ostvario je odličan rezultat.

Zlatnu medalju i titulu prvaka države u kategoriji školaraca osvojio je Dukić Stefan koji je u finalnom meču , u tri dobijene runde, i sa više tehničkih nokauta, savladao Petra Savića iz BK Omladinac iz Beograda.Odličan rezultat je ostvario i Aleksa Milenković u kategoriji pionira , koji je, iako prvi put na ovako važnom takmičenju stigao do finala gde je u meču sa Jovanom Mirkovićem iz BK Profesionalac osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.

Na putu do pobede i plasmana u finalni meč, u kategoriji juniora, zaustavljen je i Vukašin Lukić.On se nakon polufinalnog meča protiv Radeta Joksimovića iz BK Zlatni Gong morao zadovoljiti osvojenom bronzom i trećim mestom u Srbiji.

Pored Dukića, Lukića i Milenkovića ekspediciju su još sačinjavali i Nemanja Ćetković za kojeg nije bilo protivnika u njegovoj težinskoj kategoriji i trener BK Apatin Milan Dubaić.Domaćin prvenstva je bio bokserski klub Petrovgrad a za titule i medalje se borilo 150 mladih boksera iz cele zemlje.

image