АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ НА ТРЦИ У ОВЧАР БАЊИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Злато за Мирослава Пешића, сребро и бронза за Уну Чегар и Мариану Чегар Лукић

Протеклог викенда у предивном амбијенту Овчарско-Калбарске клисуре, са стартом и циљем у Овчар Бањи одржана је 1. Трка «Мала Света Гора» у којој је учешће узело близу 250 такмичара и такмичарки из 18 градова, међу којима су свој успешан наступ у тркама на 5 и 10 километара, имали и чланови Атлетског клуба Апатин.

Сјајну трку на 5 километара у женској конкуренцији на изузетно захтевној стази,истрчала је Уна Чегар, најмлађа учесница у трци (10 година), која је у циљ ушла заједно са мајком Марианом. Њих две су заузеле друго и треће место у свеукупном пласману.

Одличну трку на 5 километара у мушкој конкуренцији имао је Мирослав Пешић који је славио испред Александра Божовића из Пожеге, бронзану медаљу у трци на пет километара освојио је нови члан АК Апатин, Александар Стајић.

У трци на 10 километара у којој је наступило 80 такмичара и такмичарки, одлично издање имао је Предраг Вејин који је у свеукупном пласману заузео шесто место, док је Жива Вијоглавин освојио 20. место, на истој деоници у женској конкуренцији нова чланица АК Апатин, Маријана Мијатовић освојила је седмо место, док је Бранка Величковић заузела 14. место.
Организатори трке у Овчар Бањи били су удружење «Чачани у Чачку» и Планинско друштво «Каблар» из Чачка.

Протеклог викенда у Сремској Митровици, одржано је Првенство Србије на 10000 метара на стадиону, на којем је наступио Ђуро Борбељ. Изузетно топло и тешко време за трчање, допринело је да од 39 такмичара на старту, 17 тркача одустане међу којима је и Ђуро Борбељ, који је чврсто држао треће место до седмог километра где је нажалост стао и није успео да заврши трку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.