АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ НАСТАВИЛИ СА ОСВАЈАЊЕМ МЕДАЉА И У ДЕЦЕМБРУ

APATIN SPORT VESTI

Апатински атлетичари у протеклих десет дана имали су веома успешне наступе на такмичењима у Новом Саду – Дворански атлетски митинг који је организовао Атлетски клуб Војводина где су наступили млади атлетичари АК Апатин и млади атлетичари АК Омладинац Пригревица, док су на Рециклажном маратону наступили сениори АК Апатин.

Млади атлетичари полазници бесплатне школе АК Апатин су на дворанском атлетском митингу у Новом Саду имали три пласмана у прва три такмичара и такмичарке. Убедљиве победе на 50 метара су остварили Милица Занзе која је тријумфовала са резултатом 8,09 секунди (њена друга победа у протеклих месец дана, претходна је била у Београду на митингу резултатом 8,24), Милош Дрековић тријумфовао је са резултатом 7,88 секунде, док је трећи резултат у трци на 40 метара остварио Страхиња Сучевић. Добар наступ у трци на 50 метара имала је Елена Ћопић која је истрчала резултат 8,47 секунди заузела 7. место.

Чланови АК Омладинац Пригревица такође су имали добар наступ на такмичењу, Александар Катић освојио је треће место у трци старијих јуниора и сениора на 60 метара, резултатом 7,82 секунди, док је у скоку у даљ освојио четврто место, Драгана Поповић је у трци на 50 метара освојила 5. место, резултатом 8,35 секунди, док је Бранислав Тадић у трци на 50 метара где је такмичио ван конкуренције остварио трећи резултат – 7,85 секунди.

Претходног викенда велики број чланова АК Апатин учествовао је на традиционалном 7. Рециклажном маратону који је одржан на Сунчаном кеју у Новом Саду, у организацији АРК Фрушка Гора, где су остварени добри резултати и освојене су медаље у неколико категорија.
У маратонској трци на 42,195 километара у укупном пласману победио је Зоран Радичанин (резултат 2 сата 59 минута и 31 секунде), у истој трци наступила је Алиса Бајић на свом дебитантском маратону и освојила 5. место.

У полумаратонској трци на 21 километара и 97 метара, у женској конкуренцији Александра Буркановић освојила је треће место (1 сат, Данијела Драгојевић освојила је 5. место, у мушкој конкуренцији Мирослав Пешић освојио је 5. место (1 сат 27 минута и 26 секунди), Немања Ђурић освојио је 7. место (1 сат 30 минута и 20 секунди) уз обарање личног рекорда за више од пет минута, 15. место освојио је нови члан клуба Драгомир Илић (1 сат 38 минута и 29 секунди), Алекса Бокулић и Александар Бојовић истрчали су идентичан резултат 1 сат 40 минута и 11 секунди и освојили (17. и 18. Место, док је Жива Вијоглавин освојио 22. место, резутатом 1 сат 46 минута и 20 секунди. У трци на 6 сати која је одржана у оквиру манифестације Горан Бајић освојио је треће место у свеукупном пласману.

Младе Апатинске атетичаре, до краја 2018. Године очекује учешће на Новогодишњем дворанском атлетском митингу који се одржава 30. децембра на Новосадском сајму у организацији АК Војводина Нови Сад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *