АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ АКТИВНИ И УСПЕШНИ ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Атлетичари Атлетског клуба Апатина, протеклог викенда су били изузетно активни, узевши учешће на тркама у земљи и региону (Беч маратон и полумаратон, Осијечки полумаратон, Ковачица полумаратон), на којима остварили запажене резултате.

У Осијеку је одржан 15. Осијечки полумаратон, на којем је у индивидуалној конкуренцији наступио Мирослав Пешић и освојио осмо место у укупном поретку и треће место у старосној категорији, чланови АК Апатин и пулени Чегар Лукић Мариане, Жива Вијоглавин и Филип Демић у штафети са Миланом Ковачићем из АРК Сомаратон освојили су у трци штафета бронзано одличје.

У Бечу је јуче одржан међународни 36. Бечки маратон на којем је наступило преко 20 хиљада такмичара, где је чланица АК Апатин Драгана Дишић истрчала цео маратон 42 километра и 195 метара и са резултатом 4 сата 11 минута и 47 секунди оборила лични рекорд. У Бечу је у оквиру маратона одржана и полумаратонска трка где је наступио и Немања Ђурић и са резултатом 1 сат 27 минута и 50 секунди, оборио лични рекорд.

У Ковачици је одржан 3. Ковачички полумаратон где је у трци на 21 километара и 97 метара, сребрну медаљу и друго место у свеукупном пласману освојио је Зоран Радичанин, који је у константној форми.
Поред Радичанина на полумаратонској стази наступило је неколико чланова АК Апатин: Саша Антић освојио је прво место у својој старосној категорији са резултатом 1 сат 35 минута и 52 секунде, Снежана Милошевић је такође тријумфовала у својој старосној категорији резултатом, резутатом 1 сат 50 минута и 35 секунди, Слађана Дечермић била је петопласирана у категорији са резултатом 2 сата 6 минута и 56 секунди, Алиса Бајић освојила је шесто место у женској старосној категорији са резултатом 2 сата 11 минута и 24 секунде, док је Горан Бајић освојио четврто место у старосној категорији, са резутатом 1 сат 48 минута и 24 секунди, Лола Антић освојила је прво место у старосној категорији са резултатом 2 сата 17 минута и 58 секунди.

У трци на 10,5 километара фртаљ маратона у оквиру Ковачичког полумаратона, наступио је Жељко Пековић и освојио десето место у укупном пласману резултатом 44 минута и 16 секунди.

Наредног викенда апатинске атлетичаре очекује наступ на 32. Београдском маратону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.