APATINSKE SOCIJALDEMOKRATE NE ŽELE KOALICIJU SA SPS, DS I SNS

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Opštinski odbor Socijaldemokratske stranke u Apatinu sinoć je u svojim prostorijama održao konferenciju za novinare.Predstavnicima medija su se obratili predsednik ovog odbora Željko Rajčević , Saša Dobrijević i Vladimir Simin član Glavnog odbora SDS-a .

-OO SDS-a je doneo odluku o učešću na lokalnim izborima.Učestvujemo sa svojom listom i samo na onoj listi na kojoj mi budemo nosioci. Jasno je naše opredeljene da sa nekim opcijama nema saradnje. Naš stav je da smo protiv lokalne vlasti i načina kako se ona vodi -, rekao je Rajčević i otkrio da sa SPS-om, DS-om i SNS-om predizborne koalicije neće biti kao i to da male opozicione stranke moraju da razmisle da li bi im odgovaralo da idu sa njima u koaliciju , pod uslovima koje oni budu diktirali.

Rajčević je između ostalog rekao kako je ovaj odbor doneo odluku o podnošenju predloga za dodelu oktobarske nagrade.Prema tom predlogu nagradu za ostvarene sportske rezultate i humanitarni rad trebalo bi da prime klub malog fudbala Apa-fucal, Uroš Ćulibrk i Milan Dubajić.

Na konferenciji je veliko zanimanje izazvala rasprava posvećena Apatinskom trznom centru ili zelenoj pijaci koja je prema podacima koje su priložili Vladimir Simin, član Glavnog odbora SDS i Saša Dobrijević član OO, poslovni račun ovog društva u blokadi  21 milion dinara.
– Postavili smo pitanja opštini i očekujemo odgovore. Da li javni partner tj opština štiti svoj udeo u ovoj zajedničkoj investiciji i na koji način? -, rekao je Dobrijević.

Odgovor na ova i druga pitanja u vezi ATC –a je ponudio Igor Bajagić, zaposlenik ATC-a koji se našao na konferenciji.
– Naš generalni direktor Aleksandar Miljanović je otvoren za saradnju i možete ga pozvati. Kod nas je sve transparentno. Što se tiče blokade, ona je do nedavno bila 55 miliona dinara, sad je pala na 21 milion, do kraja godine računamo da ćemo očistiti blokadu- , rekao je Bajagić.

Simin je odgovorio da privatni partner , u ovom slučaju Aleksandar Mijanović “nije zanimljiv” u celoj priči, već da se pitanje postavlja javnom partneru kao državnom organu, odnosno opštini Apatin.