АПАТИНСКА ПИВАРА ПРВА “FAMILY FRIENDLY KOMPANIJA” У СРБИЈИ У СЕКТОРУ РОБЕ ШИРОКЕ ПОТРОШЊЕ

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Апатинска пивара је прва компанија у Србији у сектору робе широке потрошње која је добила престижни Family Friendly Enterprise (FFE) сертификат. Овај сертификат додељује сертификационо тело TMS, према стандардима „Ekvilib“ Института из Словеније. У Србији само неколико компанија поседује овај сертификат, а Апатинска пивара је показала да су брига о запосленима и њихово задовољство важан сегмент њеног пословања.

-Приватно здравствено осигурање, развијен well-being концепт који градимо кроз нашу интерну платформу „Како си данас?“ који омогућава запосленима да се укључују у акције које имају за циљ бригу о здрављу, породици, здравим животним концептима као и рад на личном просперитету, затим организована дружења запослених, флексибилно радно време, рад од куће, тренинзи личног развоја и програм награђивања – све су то бенефити које је Апатинска пивара пружала својим запосленима и пре добијања овог сертификата који ће још више подићи лествицу нашег концепта и одлуке да будемо оријентисани ка нашим људима који су нам увек на првом месту, каже Данило Пушоња, директор Апатинске пиваре.

У наредне три године пивара уводи додатне бенефите у домену организације рада, радног времена, људских ресурса и финансијске подршке запосленима.

-Више слободних дана за запослене чија деца полазе у први разред основне школе, широк концепт рада на даљину, одсуства због ванредних породичних разлога, подршка очевима у бризи о детету или мајкама које се враћају на посао након породиљског – све су то мере које су одабрали наши запослени и које у овом изазовом времену потребне једној модерној породици. Управо слушање потреба колега као и окружење које пружа прави баланс између приватног и пословног живота је прави пут за креирање амбијента за рад у коме ће се свако осећати добро и мотивисано – наводи Драган Росић, директор људских ресурса у Апатинској пивари.

Пивара је део Molson Coors Beverage Company и једна је од најстаријих активних компанија у Србији која је основана далеке 1756 године. Са преко 700 запослених који раде широм Србије, поносно спаја традицију и модерно пословање кроз савремене концепте баланса између пословног и приватног живота.

-FMCG сектор је јако специфичан јер обично обухвата запослене који раде у фабрици, дистрибутивим центрима, логистици, у продаји на терену као и у канцеларијама у различитим градовима. Широк опсег послова који обављају наше колеге, захтева један шири концепт бриге о људима и њиховим животним потребама који се примењује у пракси – каже Пушоња.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *