APATINSKA PIVARA ORGANIZOVALA ŠKOLU BEZBEDNE VOŽNJE U NAVAK-u

APATIN DRUŠTVO IZBOR IZ ŠTAMPE SPORT SRBIJA VESTI

Simulacija voznje pod dejstvom alkohola u NAVAK-u

 

Apatinska pivara organizovala je „Skolu bezbedne voznje“, za polaznike auto skola u Beogradu, u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“. U saradnji sa Nacionalnom vozackom akademijom 34 kandidata auto skole “Desetka plus”, proslo je trening bezbedne voznje i upoznalo se sa rizicima kombinovanja alkohola i voznje.

Skola bezbedne voznje je nastavak edukativne kampanje “Kad pijem, ne vozim” koju  tradicionalno realizujemo sa MUP-om Srbije. Ukljucenjem auto skola zelimo da odemo korak dalje u ocuvanju bezbednosti na ulicama i na samom pocetku vozacke karijere ukazemo mladim vozacima kako i koliko negativno alkohol utice na njihove sposobnosti.”, istakla je Sanja Ivanis, PR menadzerka Apatinske pivare.

Obuka u NAVAK centru pored teorijskog dela obuhvata i praktican deo treninga. Kandidati su tokom  teorijskog dela imali priliku da saznaju vise o uticaju alkohola na vreme reakcije tokom voznje, stepenu alkoholisanosti u odnosu na kolicinu i vrstu pica, statistici saobracajnih nezgoda izazvanih voznjom pod dejstvom alkohola, ali i o kaznenim odredbama zakona u vezi sa voznjom u alkoholisanom stanju. Uz asistenciju profesionalnih trenera tokom prakticnog dela treninga, polaznici su prosli kroz razlicite simulacije: uticaj brzine i vremena reakcije na put kocenja i zaustavni put kao i uticaj brzine i vremena reakcije na kocenje na mokrom i klizavom kolovozu.Kad pijem ne vozim - obuka

Apatinska pivara je prva kompanija u borbi protiv alkohola i voznje u istom paketu i ovo je dokaz koliko je nivo svesti podignut. Edikacija je kljuc cele price i samo tako cemo doci do vece bezbednosti. Ovo je jedinstvena sansa za buduce vozace da vide uzivo zasto je opasno voziti pod dejstvom alkohola. Kroz teorijski i pralkticni deo oni su videli iz prve ruke razloge zbog cega je neko izgubio zivot na putu. Najvaznije je da znanje podele sa drugima.“, naglasio je Mladen Alvirovic, vlasnik Nacionalne vozacke akademije.

Auto skola “Desetka plus” je prva u nizu skola koja je obuhvacena projektom „Skola bezbedne voznje”.

Utisci su sjajni. Pokazali su mi koliko je opasna voznja pod dejstvom alkohola i koliko je vazno vezati pojas, posebno kada sedimo pozadi. Ono sto sam sad doziveo, nateralo me je da ubuduce uvek vezujem pojas.”, naveo je Alen Hamidovic, devetnaestogodisnji polaznik skole, dok je njegova drugarica Jovana Stoimenovic takodje pod utiskom: „Posle ove obuke mnogo cu vise paziti, jer sam do sada mislila da meni to ne moze da se desi. Sada sve drugacije shvatam.”

Polaznici auto skole na obuci simulatorima

Apatinska pivara uz podrsku Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije, vec sest godina sprovodi edukativnu akciju „Kad pijem, ne vozim“ i do sada je donirala 49 alkometara najsavremenije generacije, kako bi pomogla rad MUP-a Srbije i doprinela povecanju bezbednosti u saobracaju, narocito tokom masovnih manifestacija poput festivala u Guci i Beerfesta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *