APATINCI UŽIVALI U DEFILEU KONJA, ZAPREGA I FIJAKERA (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Dvadesetak zaprega i isto toliko konja i jahača defilovalo je danas na stadionu fudbalskog kluba “Mladost” u Apatinu.

Defile , koji je prvi put održan u Apatinu, a koji su organizovali Udruženje odgajivača i ljubitelja konja “ULAR” iz Apatina, Turistička organizacija Apatin uz veliku podršku Udruženja ljubitelja konja “Zapadna Bačka” iz Sombora izazvao je veliku pažnju i divljenje više od pet stotina Apatinaca, koji su pohrlili na stadion pored Dunava kako bi uživali u ovoj svojevrsnoj reviji.

Podržavajući organizatore,”Prvi Defile jahača, zaprega i fijakera u Apatinu” otvorila je predsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović, a direktor Turističke organizacije Nemanja Jović je naglasio da je defile premašio sva očekivanja. Prema njihovim rečima, opština Apatin će i ubuduće podržati održavanje ovakvih turističkih manifestacija.

Od kako je apatinsko Udruženje “Ular” pre nekoliko godina obnovilo tradiciju držanja konja, zaboravljene manifestacije poput defilea očigledno izazivaju veliko interesovanje i postaju sve masovnije. Apatincima su se u povorci predstavile zaprege i jahači koje su pored domaćina stigle iz Subotice, Sombora, Doroslova, Svetozara Miletića, Prigrevice, Stapara, Stanišića, Kupusine, Obzira i Kljajićeva.

Bilo je onih koji su po prvi put videli konje uživo, ali i onih koji su se odvažili da zajašu ovu plemenitu životinju kao i da uživaju u vožnji fijakerima.

Program je pored defila upotpunjen i prikladnim muzičkim sadržajima, posetiocima su služeni osvežavajući napici a za sve učesnike organizator je obezbedio prigodne nagrade.

Pogledajte fotografije: