АПАТИНЦИ БИРАЈУ ИЗМЕЂУ ШЕСТ ПРОЈЕКАТА

APATIN EKONOMIJA VESTI

У оквиру анкете коју је спровела локална самоуправа, грађани општине Апатин су предложили 500 пројеката за које мисле да би требали бити финансирани наредне године из средстава прикупљених по основу пореза на имовину. Од пристиглих предлога и идеја издвојено је шест, за које ће Апатинци моћи да гласају од 26. новембра до 05. децембра 2019. године, а пројекат који у другом кругу добије највише гласова биће реализован током наредне године, средставима прикупљеним од пореза на имовину.

Предлози који су ушли у финално гласање су: реконструкција главне улице у Пригревици, изградња зелене пијаце у Сонти, осветљење парка код цркве у Свилојеву, реконструкција Сомборског пута у Купусини, изградња дечјег игралишта у апатинском блоку 44 (на ливадици код Црвеног крста), реконструкција бицилистичке стазе у улици Димитрија Туцовића у Апатину.

Мане Шкорић, начелник општинске управе Апатин је напоемнуо да су одабране идеје усклађене са буџетом за наредну годину и позвао гграђане да гласају.

-Пројекат који грађани одаберу у другом кругу гласања, догодине ће сигурно бити реализован. Овом приликом се захваљујем свим Апатинцима који су подржали анкету и предложили пројекат у првом кругу, а сада их позивам да то учине и у другом кругу анкете тако што ће гласати. Позивам и све оне који нису учествовали у анкети да се укључе у гласање. Желим да нагласим да је стигло много предлога и сугестија који су оствариви са минималним средствима, па ћемо их уврстити у буџет општине Апатин за наредну годину, рекао је Шкорић.

Грађани ће наредних дана на кућне адресе добити листиће на којима ће бити ових шест предлога, а потребно је да заокруже један који желе да се реализује. Кутије за убацивање листића биће постављене у ЈКП „Наш дом“, апатинској пошти, Електродистрибуцији, Услужном центру општине Апатин, односно у канцеларијама свих Месних заједница општине Апатин. Апатинци ће за један од понуђених предлога моћи да гласају и путем интернета, на званичном сајту општине Апатин.

Општина Апатин учествује у Програму Општински економски развој у Србији фаза 2. –„Реформа пореза на имовину“ који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC) у сарадњи са Министатством државне управе и локалне самоуправе и Министарства финансија, а спроводи HELVETAS SRB.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.