АПАТИНАЦ МАРКО АЂИН ДИЗАЈНИРАО ЛОГО РЕГАТЕ “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Међународна регата “Воде Војводине” која ће ове године бити одржана од 24. јуна до 3. јула на војвођанским рекама и каналима и има еколошки значај, јуче је добила свој лого са еко-мотивом.

Предузеће “Воде Војводине” је расписало конкурс под називом “Чиста вода, чиста љубав”, за најбоље идејно решење заштитног знака регате на којем су учествовали студенти Графичког инжењерства и дизајна Факултета техничких наука у Новом Саду, а према мишљењу стручне комисије најбољи рад је понудио млади дизајнер из Апатина, Марко Ађин, који тренутно студира у Новом Саду.

Победнички рад Марка Ађина

Награду за најбољи лого на тему заштита животне средине – екологија у износу од 120.000 динара, Ађину је јуче уручио директор ЈВП “Воде Војводине” Срђан Кружевић.

-Циљ нам је да ЈВП “Воде Војводине” буде препознато као друштвено одговорно предузеће, а фокус су нам младе снаге и млади људи, студенти пре свега, које желимо да подстичемо кроз праксу, дуално образовање и финансијске мере. Овогодишња регата има велики значај, јер осим што промовишемо наутичко-туристичке потенцијале Војводине и обележавамо Дане Дунава, подижемо и свест о екологији и очувању природе на пловном подручју, у шта смо ове године укључили и Министарство заштите животне средине, локалне самоуправе и бројна удружења грађана, изјавио је Кружевић.

Ађин је рекао да је поносан што је освојио награду, наводећи да је нарочито срећан што је и он на неки начин добио шансу да учествује у регати, јер ће регаташима ове године један од домаћина бити баш његово родно место – Апатин.

Регата окупља љубитеље рекреативне пловидбе који ће за десет дана прећи маршруту од 300 километара на војвођанским рекама и каналима, на потезу Нови Сад – Бачки Петровац – Руски Крстур – Српски Милетић – Сомбор – Бездан – Апатин – Богојево – Бачка Паланка.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.