АПАТИН У СУБОТУ ОБЕЛЕЖАВА МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДУНАВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Шеснаест година уназад, четрнаест земаља Дунавског слива се сваког 29. јуна удружи у организацији различитих догађаја, кампања и радионица под окриљем Међународног дана Дунава, како би указале на кључни значај реке и њених притока за људе, животиње и биљке и нагласиле неопходност међусобне сарадње и размене искустава у њеној конзервацији, рационалном коришћењу и унапређењу.

Међународни дан Дунава ће у суботу, 29. јуна бити обележен и у Апатину. Тим поводом, биће организована бесплатна вожња бродићем “Апатинка”, а заинтересовани грађани ће у панорамској вожњи реком имати прилику да виде лепоте Горњег подунавља. Полазак је заказан за 10 сати са апатинске Марине, а пријаве се могу извршити радним данима од 7 до 20 сати, путем телефона 025/515-00-68.

Музички програм поводом дана Дунава ће бити одржан 29. јуна у вечерњим сатима на платоу испред “кајак кућице” (шеталиште код апатинског храма), а почетак је заказан за 21,30 часова када ће наступити популарни женски Тамбурашки састав “Ла Банда” из Новог Сада. Од 23,30 часова на бину ће изаћи рок бенд “Мајкан” из Апатина.

-Позивам грађане да дођу на шеталиште како бисмо заједно “отворили” нову локацију за овакве догађаје у Апатину. Ово је прилика да уживамо у сјајној музици и обележимо дан ове моћне реке, као и привилегију да крај ње живимо, поручио је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Фоно: Немања Јовић

„Празновање“ Међународног дана Дунава није временски ограничено искључиво на један дан, већ се дешава у периоду од марта до јула. Као окосница прослављања Дунава, 29. јун је изабран, јер су тог датума 1994. године једанаест подунавских земаља и Европска унија потписали Конвенцију о заштити реке Дунав.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *