АПАТИН НА КУТИЈИ ЗА КОКИЦЕ – ДОМИШЉАТО И У ПРАВО ВРЕМЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

МГ Принт је једна од најстаријих штампарија у Апатину која ради и опстаје и данас. Штампарију држи породица Зорић. Дејан Зорић је скоро три деценије задужен за дизајнерске радове у штампарији. Са радом је почео 1995. године. Његова идејна решења се и данас могу видети у Апатину али и околини, међу којима и лого Радио Дунава.

Штампарију је све ове године одржао предан и креативан рад њених запослених, који неуморно смишљају како да штампани материјал буде занимљивији. Тако су, пред најмасовнију апатинску манифестацију, Апатинске рибарске вечери, смислили иновативан начин како да промовишу свој град. Наиме, Дејан је дизајнирао кутије за кокице које на себи садрже мапу града Апатина као и фотографије значајних објеката наше општине.

– Већ дуго правимо кутије за локалне продацве кокица и углавном нам, поред стандардних, траже да на њима, због деце, буду популарни цртани ликови. И онда смо један дан размишљали шта би око Рибарских, како да промовишемо наш град и сетио сам се да направимо кутијице за кокице са значајним местима и мапом града. Понудили смо то продавцима којима се идеја допала и тако смо кренули, рекао је Дејан Зорић.

Поједини продавци кокица од пре неколико дана већ имају те кутије урађене у пуном колору, изузетно привлачне и практичне. Купцима се идеја допала, а гости током шетње могу, док грицкају кокице, донети одлуку и да посете неку од знаменитости са мапе.

– Кутијице радимо и за продавце у другим градовима па желимо да и њима понудимо исто, само са мапом њихових градова. Због Рибарских вечери припремили смо солидну залиху, а колико ће туристи бити заинтересовани и колико њих ће уживати у обиласку нашег града, зависи и од продаваца. Ми не продајемо кокице. Продавци кокица су ти који ће први понудити ове кутијице и проценити да ли их имају довољно или их требати доштампавати, каже Дејан.

Штампарија МГ Принт сарађивала је са Апатинском пиваром, Бродоградилиштем, општином, ЈКП „Наш Дом“, предузећем Вебер и многим другим. Израђивали су лого, календаре, плакате за многе фирме али и Рибарске вечери, позивнице за венчања, важне догађаје, итд. Тешко је набројати шта све спада у опус рада ове штампарије која своје седиште у Средњој улици на броју 8/3 није мењала годинама, што купци цене и поштују. Савремено време тражи и савремене приступе тржишту, па МГ Принт није тешко пронаћи ни преко интернета.

Идеја очигледно и даље има, штампарски тим је креативан, надамо се да ће њихов ентузијазам, визију и креативност препознати и подржати и туристи који буду обишли ове године Апатин, али и они који ће обилазити градове Србије са којима МГ Принт сарађује. Тек када прође туристичка сезона породица Зорић ће моћи израчунати да ли се и колико ова идеја исплатила.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *