АПАТИН ИМАО ПРЕДСТАВНИЦУ НА ПЕТОМ ТУРНИРУ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

На теренима поред језера Провала код Бача, на петом турниру Банка Поштанска штедионица Beach volley lige Srbije 2019 – Првенства Србије у одбојци на песку за сениоре и сениорке, који је одржан од 26. до 28. јула, титулу победника у женској конкуренцији освојиле су сестре Марија и Тамара Миљевић, док су у мушкој конкуренцији тријумфовали Милош Милић и Ђорђе Клашнић. Овај турнир је био уједно и квалификациони турнир за Медитеранске игре које ће се одржати у Грчкој, а победници су стекли право учешћа.

Сестре Марија и Тамара Миљевић су у финалу биле боље од Нине Шкарић и Наташе Савовић, победиле су их са 2:0 у сетовима, док су у мечу за треће место Милена Матић и Александра Алексић савладале Анђелу Јосић и Теодору Јолдић са 2:0.

У мушком финалу, Милош Милић и Ђорђе Клашнић савладали су Стефана Басту и Ивана Лозића са 2:0 у сетовима, док су у мечу за треће место Вукашин Рајковић и Дамјан Пушоњић били бољи од пара Татић/Гутеше 2:0.

У квалификацијама је у петак наступило чак 35 екипа, које су се бориле за једно место које је водило У главни део турнира који је игран у суботу и недељу, а где се по пропозицијама такмичило по осам мушких и осам женских екипа.

Међу осам најбољих екипа у женској конкуренцији нашле су се две младе и талентоване одбојкашице, Ивана Милер која игра за ОК Апатин и има 16 година и Александра Жужић која игра за ЦВС Елбрацо Тецхноланд Сомбор и има 15 година. Милер и Жужић су заузеле 6 место у укупном пласману.

Ово је осма година како се турнир првенства Србије у Beach volley-u одржава у Бачу. Технички организатор је и ове године био ОК Партизан Бач, који је као и претходних година сјајно обавио свој део посла. Следи шести турнир који ће се играти од 8. до 10. августа у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.