АЊА КУРУЦ НАЈБОЉА ГЛУМИЦА ФЕСТИВАЛА У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ, НАГРАЂЕНА И ПРЕДСТАВА “БАЛКАНСКИ ШПИЈУН”

APATIN KULTURA VESTI

На овогодишњем, шестом по реду фестивалу аматерских позоришта под називом „Штап и канап“, који је одржан од 20. до 25. септембра на сцени Културног центра у Великом Градишту, Драмски студио Центра за културу и образовање Сонта учествовао је са представом „Балкански шпијун“ која је постављена у марту ове године.

Последње вечери фестивала пред многобројним гостима и званицама из света позоришне уметности уручене су награде најбољима и одиграна је представа домаћина.

Представа “Балкански шпијун” добила је награду за најбољи сценски израз, а жири фестивала доделио је Ањи Куруц из Сонте награду за најбољу главну женску улогу на фестивалу, за улогу Данице Чворовић у поменутој представи.

Треба напоменути да није у питању фестивал омладинских или дечјих представа, већ да се представа младих Сонћана такмичила у конкуренцији са одраслим и искусним позоришним ансамблима из Србије. То су истакли и чланови жирија који су приликом доделе награда Ањи Куруц рекли „да је куриозитет што је неко са непуних 16 година на сцени успео убедљиво да дочара лик Данице Чворовић и остави најјачи утисак од свих глумица на фестивалу“.

У представи ЦЕКОС-а поред Ање играју и Душан Миросављевић, Сара Бутковић и Далибор Матин, а у Великом Градишту је одиграна по девети пут.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *