OBELEŽEN DAN BORCA I DAN USTANKA NARODA SRBIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI
Polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležja palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941/1945. i borcima odbrambenog rata 1990/1999. godine, koji su svojim primerima herojstva položili živote na oltar otadžbine, SUBNOR opštine Apatin danas je obeležio julske praznike – Dan borca i Dan ustanka naroda Srbije.
Centralo obeležavanje ovih istorijskih datuma održano je ispred zgrade Doma kulture. Venci su položeni i na spomen-obeležja u Sonti, Svilojevu i Kupusini, a na spomen-obeležje na prigrevačkom Trgu heroja biće položeni 5. jula u 10 sati.
Stevo Drača, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a, istakao je da se srpski narod, uz duboki pijetet, seća svih boraca, junaka i antifašista koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine i slobode.
Osim članova porodica i rodbine poginulih boraca, prvoboraca i boraca Narodnooslobodilačkog rata, ratnih vojnih invalida i rezervnih vojnih starešina, obeležavanju su prisustvovale brojne delegacije, koje su položile vence, ali i građani.
Članovi SUBNOR-a opštine Apatin prisustvovaće svečanosti povodom obeležavanju 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije, koja će se održati na Fruškoj gori u organizaciji Pokrajinskog odbora SUBNOR-a AP Vojvodine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *