ЗАВРШЕН ПОПИС НЕКРЕТНИНА У АПАТИНУ, РЕЗУЛТАТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

У оквиру програма швајцарске владе “Реформа пореза на имовину” завршен је попис некретнина, а крајем августа биће проглашено пет најуспешнијих општина које ће Швајцарска наградити са милиона франака.

По завршетку пописа некретнина у 44 општине у Србији, у пореску евиденцију уписано је око 100.000 објеката, рекла је Тањугу Јелена Холцингер, стручњак на програму швајцарске владе “Реформа пореза на имовину”, уз чију подршку је спроведен попис.

“Пописивачи који су шест месеци радили, проверавали су да ли се стварно стање на терену поклапа са оним које се плаћа на име пореза на имовину. Показало се да велики број локалних самоуправа има проблем са неажурним подацима, нетачним адресама…”, каже Холцингер, додајући да се ови подаци односе само на куће и станове, без земљишта, гаража и других објеката.

У локалним самоуправама где се радио попис имовине, приходи од пореза на имовину физичких лица износили су у прошлој години 2,9 милијарди динара. То је, каже она, за око 230 милиона динара више у односу на 2017. годину.

Холцингер најављује да ће крајем августа бити проглашење пет најуспешнијих општина у проширењу обухвата пореза на имовину, које ће швајцарска влада наградити са милион франака.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *