РЕПУБЛИЧКИ ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД НАЈАВИО ЗАПОШЉАВАЊЕ ЈОШ 321 СТРУЧЊАКА

APATIN EKONOMIJA IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Републички геодетски завод (РГЗ) објавио је данас да је Влада Србије дала сагласност да та институција отвори конкурс за стално запошљавање стручних кадрова, а очекује се да ће конкурс бити оглашен током следеће недеље.

На конкурсу ће се тражити 217 особа са високом стручном спремом, а биће оглашено и 37 радних места која захтевају вишу стручну спрему и 67 радних места са средњом стручном спремом.

У РГЗ сматрају да ће конкурс бити прилика за многе младе инжењере геодезије, информатике и дипломиране правнике да конкуришу за радна места у државној институцији која предњачи на пољу дигитализације.

Подсећа се да је у последње две године РГЗ омогућио стално запослење за 455 младих стручњака из различитих техничких области и на тај начин смањио просечну старост својих запослених, која је била изразито висока, чак 55 година.

Подмлађивањем кадра РГЗ обезбедио је трансфер знања и искуства са старијих колега на млађе и обезбедио кадар са вишим степеном информатичких знања.

Новим конкурсом РГЗ очекује да оствари значајно појачање кадрова у службама за катастар непокретности и на тај начин ефикасније и брже одговори на све захтеве грађана, наведено је у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *