ZAVRŠENO PRVENSTVO SRBIJE ZA JUNIORE I JUNIORKE

APATIN ODBOJKA SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI VOJVODINA

Trjumfom Novosađanki Anđele Josić i Milice Beljanski u ženskoj i Kraljevčana Filipa Stambolića i Alekse Pavića u muškoj konkurenciji završeno je Prvenstvo Srbije za igrače i igračice do 18 godina u odbojci na pesku, koje je prvi put ove godine održano u organizaciji Odbojkaški Savez Srbije.

Domaćin ovog spektakularnog takmičenja bio je grad Apatin, koji je bio na visini zadatka. U velikom finalu u konkutrenciji žena Anđela Josić i Milica Beljanski su pobedile svoje sugrđanke Milicu Vukobrat i Tatjanu Gemović sa 2:1 (10:21, 21:17, 15:13), dok su u muškoj konkurenciji Filip Stambolić i Aleksa Pavić nadigrali Beograđane Stefana Skakića i Filipa Trifunovića sa 2:1 (24:22, 19:21, 15:11). Treće mesto u konkurenciji devojaka pripalo je Milici Lončar i Lari Vukotić iz Beograda dok je kod mušakaraca bronza pripala Nikoli Vujoviću i Aleksi Ratkoviću iz Kleka.

Vip Beach Devojke

Turnir se igrao u petak i subotu na dve lokacije Plavoj Ruži i banji Junaković, dok su polufinalne utakmice i utakmice za treće mesto i oba finala odigrana na Banji Junaković. Pre finalnih utakmica u nedelju tradicionalno je održan trening za najmlađe i buduće odbojkaše koji je vodio Vladimir Grbić.

Vip Beach Muskarci

Medalje pobednicima u ženskoj konkurenciji je dodelila Dušanka Popović sekretar Sportskog saveza opštine Apatin dok je pehare šampionkama Srbije predao Popović Miloš tehnički organizator turnira. Medalje pobednicima u muškoj konkurenciji je predao Marko Stojanović selektor seniorske reprezentacije Srbije u Beach volleyu dok je pehare šampionima Srbije predao Vladimir Grbić podpredsednik odbojkaškog saveza Srbije. Pokrovitelj turnira je bila SO Apatin, tehnički organizator OK Apatin.

Vip Beach najmladji