ПРИГРЕВАЧКИ РУКОМЕТАШИ У СУПЕР ЛИГИ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Претходног викенда у Пригревици је одиграно последње коло квалификација Лиге млађих категорија Војводине. Пионири Рукометног клуба ПИК Пригревица одиграли су своје последње две утакмице у квалификацијама за ову годину где су у дерби мечу савладали Рукометни клуб Графичар из Бездана. Утакмица је била неизвесна од првог до последњег минута и играло се гол за гол. Пригревчани су последњих 30 секунди имали напад и из уигране акције савладали госте из Бездана резултатом 13:12 (6:7). Након тога, одиграли су још један меч са комшијама из Апатина које су савладали резултатом 14:5 (9:2). Ове две победе оставиле су Пригревачке пионире на првом месту на табели са освојених максималних 20 бодова, из 10 утакмица остварено је 10 победа.

Поред Пригревчана у Супер лигу су се пласирали РК Војводина – Нови Сад, РК Лавови – Бачка Паланка, РК Графичар – Бездан, РК Динамо – Панчево, РК Пролетер – Зрењанин, РК Младост ТСК – Темерин, РК Врбас Петрол – Врбас, РК Потисје Плетекс – Ада и РК Суботица Унит – Суботица.

Супер лига почиње 08.12. ове године а завршава се 04.05. следеће године. Прво коло Пригревчани путују у Темерин где ће снаге одмерити са Младости из Темерина и новосадском Војводином.

Тренер Милка Никшић каже: – Презадовољна сам резултатом који смо направили јер су наши дечаци млађи годину и две од генерације са којом су играли. Када су квалификације почеле, били смо скептични, нисмо очекивали овакав резултат, али су дечаци вредно тренирали и радили што нас је довело до циља. У децембру нам креће Супер лига, све екипе које су се пласирале су јако добре екипе и биће тешко пласирати се на Државно првенство. Не предајемо се, настављамо да радимо још јаче и које год место да освојимо то је велики резултат за наш клуб, село, општину. Стопама пионира газе и млађи пионири који се следећег викенда такође боре за прво место и максималан скор 10 од 10. Покушаћемо да направимо резултата као и њихови старији клубски другари-.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *