ЗБОГ ПРЕКОРАЧЕЊА БРЗИНЕ У ЗОНИ ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА КАЖЊЕНО 6.500 ВОЗАЧА! ЗБОГ НЕПРОПИСНОГ ПРЕЛАСКА КОЛОВОЗА САНКЦИОНИСАН И 541 ПЕШАK

APATIN HRONIKA SRBIJA VESTI

На путевима у Србији јуче се догодило 87 саобраћајних незгода у којима је седам лица повређено, а нажалост једна особа је изгубила живот.

Управа саобраћајне полиције спроводи акцију појачане контроле, у циљу очувања безбедности пешака. За осам недеља, колико траје акција, на територији Србије откривено је више од 6.500 прекршаја прекорачења брзине у зонама пешачких прелаза и 142 прекршаја непропуштања пешака на пешачком прелазу, а због непрописног преласка коловоза санкционисан је 541 пешак.

И поред појачане контроле, од почетка године у саобраћајним незгодама на територији наше земље је погинуло 11, а повређено je више од 200 пeшака, због чега из МУП-а апелују на возаче моторних возила да повећају опрезност и прилагоде брзину кретања, како би могли благовремено да зауставе возило и пропусте пешаке. Из саобраћајне полиције скрећу пажњу и пешацима, да не прелазе улицу на местима где нема пешачког прелаза, али и да употребом рефлектујућих елемената допринесу својој бољој уочљивости, а самим тим и унапређењу своје безбедности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *