ВЕЧЕРАС У АПАТИНУ КОНЦЕРТ ТРАДИЦИОНАЛНЕ МУЗИКЕ

APATIN KULTURA VESTI

У оквиру фестивала „Потпис“ вечерас, 30. новембра 2021. године од 19 часова у великој сали Културног центра ће бити одржан концерт традиционлане музике Бојане и Небојше Брдарић.

Небојша и Бојана Брдарић су брат и сестра који се од детињства баве и негују традиционалну музику са територије Балкана.

Од 2001. године заједнички наступају на разним манифестацијама, концертима и фестивалима. Овај дуо се 2004. године први пут појављује у емисији „Јека“, након чега, са Великим народним оркестром РТС-а снимају трајне снимке за Радио Београд. Поред самосталних наступа као дует, наступали су и као чланови састава „Ступови“, „Зановет“ и „Златопис“, као и са многобројним признатим музичарима, како из етно, тако и из других музичких бранши (Љуба Нинковић, Љубиша Павковић, „Василиса“, Павле Аксентијевић, Народни оркестар РТС-а итд).

Након тога, 2016. године долазе на идеју да окупе вокални састав који ће обрађивати традиционалне мелодије и хармонизовати их у уметничком духу, у циљу популаризације традиционалне музике и очувања певачког наслеђа. Исте године започињу снимање првог албума под називом „Наслеђе“, који је издат у фебруару 2018. године. Тренутно раде на другом студијском албуму који ће изаћи ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.