VEČERAS POČINJE POZORIŠNI MARATON

APATIN KULTURA VESTI

Dvadesetdrugi pozorišni maraton,koji će u Somboru trajati tri dana, počinje večeras.Počeetak će biti obeležen   uručenjem bijenalne nagrade “Nikola Peca Petrović,a zatim na scenu izlaze glumci  Narodnog pozorišta iz Banja Luke sa predstavom   “Ožalošćena porodica”.
Ovogodišnji maraton ima i niz pratećih programa, a jedan od njih je svojevrsna uvertira za otvaranje. Muzička škola „Petar Konjović,večeras će od 19,30 sati prirediti koncert ispred pozorišta, nakon čega će biti i zvanično otvaren maraton.
U petak,u podne, biće izvedena dečja predstava “Mačor u čizmama” beogradskog teatra „Boško Buha”,a od 20 časova   glumci ovog pozorišta odigraće komad “Gospođa ministarka”.
U subotu će novosadsko Pozorište mladih izvesti  predstavu za decu “Bajka o vitezu bez konja” , glumci beogradskog Atalje 212 nastupiće sa predstavom  “Avgust u  okrugu Osejdž” . U 23 sata u Kabareu će koncert održati Vlado Georgijev.
Posle ponoći domaćini i gosti kruševačkog pozorišta zatvoriće ovu manifestaciju  predstavom “ Doktor Nušić”,u režiji Kokakana Mladenovića,da bi posle toga  bili proglašeni najbolji glumci,a maraton će svečano biti zatvoren takozvanim cvetnim udarom,odnosno,međusobnim posipanjem publike i glumaca-cvećem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *