VEČE KUBANSKO-BRAZILSKE MUZIKE U ORGANIZACIJI UG “MOJ APATIN”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruženje građana “Moj Apatin” u subotu 17. marta, u velikoj sali Kulturnog centra u Apatinu organizuje veče kubansko-brazilske muzike.

Na ovom svojevrsnom muzičkom događaju čiji je početak zakazan za 20 sati nastupiće mlada džez pevačica Nevena Reljin i Aleksandar Dujin Orchestra sa specijalnim gostom Lazarom del Torom na perkusijama.

Gostujući u programu radio Dunava ,Vladimir Simin, predsednik UG ,,Moj Apatin” je pozvao građane da ne propuste ovaj zanimljiv i nesvakidašnji događaj.

Program je sačinjen od izvornih kubanskih i brazilskih kompozicija u samba, bosa nova, bolero, konkao i mambo muzičkim formama, u aranžmanima za kvintet koje je napisao Aleksandar Dujin.

Sve odabrane kompozicije su nastale u periodu između 1930. i 1960. godine prošlog veka tako da predstavljaju svojevrsnu prezentaciju tradicionalne muzike Kube i Brazila tog vremena.

Muzika sačinjena od emocija i različitih latino ritmova, kombinovana s prelepim melodijama i harmonijama karakterističnim za Kubu i Brazil će svakog posetioca na trenutak povesti u tople predele latino sveta.

Ulaznice u pretprodaji, po ceni od 600 dinara mogu se nabaviti u Sigurnoj kući, Branka Radičevića 10 u Apatinu, a  sve detalje i potrebne informacije možete pronaći na fejsbuk stranici udruženja građana ” Moj Apatin”.