USPEŠNO ODRŽAN DVODNEVNI OMLADINSKI EDUKATIVNI KAMP

APATIN DRUŠTVO VESTI

Omladinski edukativni kamp, organizovan od strane Udruženja građana “MRAV” iz Apatina za dvadeset učesnika, uspešno je održan na čardi “Brunai”.

Prvog dana održano je predavanje na temu volonterizma. Govorili su Miloš Đerić i Vladan Šijan, koordinator Kancelarije za mlade opštine Apatin i predsednik Udruženja građana “MRAV”, nakon čega su ispunjeni upitnici na ovu temu.

U okviru kreativne radionice izrađivane su table sa ekološkim porukama, koje su postavljene duž obale Monoštorskog dunavca, a potom je organizovana vožnja čamcima.

BenQ Digital Camera

Drugog dana održano je edukativno predavanje na temu ornitologije i ekologije na kom je govorio Jovan Lakatoš Laki, poznati ornitolog, fotograf prirode i svetski putnik. Usledila je kreativna radionica izrade panoa, koji će svoje mesto naći u Omladinskom centru, a potom i ekološka akcija.

Dvodnevni kamp završen je vožnjom brodićem “Apatinka” i upoznavanjem sa prirodnim lepotama po kojima je ovo podneblje prepoznatljivo. O Javnom preduzeću Putnički pristan i marina “Apatin”, kao i o značaju Međunarodne marine, najsavremenije od izvora do ušća Dunava u Crno more, govorila je Ana Balać.

Prema rečima Vladana Šijana, koordinatora projekta, cilj “Omladinskog edukativnog kampa” bio je edukacija mladih kroz zanimljiva predavanja, praktičan rad i zabavu.

BenQ Digital Camera

– Učesnici kampa upoznati su sa različitim aspektima životne sredine, problemima zagađenja vode i uticaja na okolinu, ali i šta svako od nas može da učini za lepši i čistiji Dunav i čistije okruženje. Sami su pripremali obroke, a u slobodno vreme vidno su uživali u raznovrsnim sportskim sadržajima i društvenim igrama – rekao je Šijan.

Ovaj omladinski projekat realizovan je u okviru ovogodišnjeg programa “Mladi su zakon – Zapadnobački okrug”, finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a tehničku podršku pružio je Resurs centar, Odred izviđača “Ravangrad” iz Sombora, čiji su predstavnici posetili kamp. Projekat je podržala Kancelarija za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *