УСПЕШНИ НАСТУПИ ЧЛАНОВА АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН НА СРЕБРНОМ ЈЕЗЕРУ И СПЛИТУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Сребрна медаља Александре Буркановић, бронзе Зорана Радичанина и Немање Ђурића

У протеклих седам дана чланови Атлетског клуба Апатин имали су наступе на полумаратонима на Сребрном језеру и Сплиту и на Првенству Србије у дворани за старије пионире у Београду.

На Сребрном језеру је у суботу 02. марта 2019. године, у организацији Спортског савеза Велико Градиште и Атлетског удружења ВГСК одржано пето издање Сребрно језеро полумаратон, на којем је у у тркама на 21,097 километара и 5 километара, наступило преко 200 такмичара и такмичарки.

У полумаратонској трци на 21,097 километара, Атлетски клуб Апатин имао је четири представника, који су постигли добре резултате.

У женској конкуренцији Александра Буркановић је освојила друго место са резултатом 1 сат 36 минута и 2 секунде, у истој трци Марија Бубало је освојила 10. место, са резултатом 1 сат 58 минута и 13 секунди, и обореним личним рекордом за више од три минута.
У мушкој конкуренцији, треће и четвто место припало је члановима АК Апатин, Зоран Радичанин је са личним рекордом 1 сат 17 минута и 39 секунди, освојио треће место, док је нови члан АК Апатин Новица Стојановић, био четвртопласирани са резултатом 1 сат 18 минута и 43 секунде.
У трци на 5 километара, Немања Ђурић је освојио треће место са резултатом 19 минута и 36 секунди.

У недељу 03.03. у Атлетској дворани у Београду, одржано је Првенство Србије за старије пионире, где је наступио Филип Хајнал, који је у дисциплини 300 метара (резултат 45 секунди и 34 стотинке) освојио 12. место,

Чланови АК Апатин претходне недеље наступили су и на 19. Сплитском полумаратону, где је Немања Ђурић оборио лични рекорд у полумаратону, истрчавши резултат 1 сат 28 минута 37 секунди, у истој трци Предраг Вејин истрчао је резултат 2 сата 1 минут и 50 секунди.

У наредне две недеље Атлетски клуб Апатин очекује много активности. Сениори наступају на Првенствима Србије у ултрамаратону на 6 сати (Београд 09.03.) и Првенству Србије на 10 километара (Крушевац 17.03.)

Следеће недеље 10.03. у Каменичком парку, одржаће се традиционална хуманитарна трка за дечији осмех где ће клуб бити суорганизатор са ОАК Нови Сад, и са којег ће прикупљена средства бити усмерена у хуманитарне сврхе. На такмичењу ће наступити и велики број чланова АК Апатин.

У току су и припреме за реализацију традиционалног међународног 4. Прекограничног ултрамаратона, Апатин – Осијек (50 километара), који се одржава 17.03.2019. године, са стартом у Апатину и циљем у Осијеку. Традиционални прекогранични ултрамаратон АК Апатин, реализује заједничким снагама са партнерима Удругом Здраво трчање из Осијека.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.