USPEŠNA NEDELJA ZA ATLETIČARE AK APATINA, UBEDLJIVE POBEDE MARIANE I ĐURE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin u proteklih sedam dana uspešno su predstavljali klub na takmičenjima u Goriciji (Italija), Paliću, Srebrnom jezeru i Kameničkom parku (Sremska Kamenica).

Ubedljive pobede u trci na 4,5 kilometara u okviru 4. Krosa za dečiji osmeh koji je održan u Kameničkom parku, Sremska Kamenica (nedelja 12. mart 2017. godine) – ostvarili su Mariana Čegar Lukić u ženskoj i Đuro Borbelj u muškoj konkurenciji, u istoj trci četvrto mesto osvojio je Miroslav Pešić, pored njih su na istoj stazi nastupili, nova članica AK Apatin Žaklina Klemen Mitrović, Branislava Đuričin i Aleksandar Štajfer i svi su uspešno završili trku. Na trci u dužini od 10, 5 kilometara koja je održana okviru manifestacije uspešan nastup imao je Aleksandar Bojović.

Prethodne nedelje apatinski atletičari nastupali su u Italiji, Paliću i na Srebrnom jezeru.
Najveći uspeh ostvario je Đuro Borbelj koji je u Goriciji (Italija) nastupio na polumaratonskoj trci 21, 1 kilometara u kojoj je istrčao lični rekord 1 sat 12 minuta i 32 sekunde i za više od tri minuta oborio dosadašnji najbolji rezultat, s tim vremenom zauzeo je sveukupno peto mesto u konkurenciji od nekoliko stotina takmičara, iza prvoplasiranog takmičara iz Kenije, dva takmičara iz Maroka i četvrtoplasiranog takmičara iz Slovenije.

Na Paliću je održan 10. Tron rođendanski polumaraton na kojoj je u trci na 7 kilometara treće mesto osvojio Tihamer Sirak, dok je u polumaratonskoj trci 21, 1 kilometara, nastupila Branislava Đuričin koja je u svojoj starosnoj konkurenciji osvojila 6. mesto.

Na Srebrnom jezeru održan je 3. Srebrno jezero polumaraton, na kojem je nastupilo nekoliko članova AK Apatin, u trci na 5 kilometara koja je održana u okviru manifestacije Miroslav Pešić osvojio je treće mesto, u istoj trci nastupila je i Žaklina Klemen Mitrović. U trci na 21,1 kilometar najbolji plasman ostvario je Zoran Radičanin koji je osvojio 9. mesto u sveukupnom plasmanu, Filip Demić zauzeo je 25. mesto, dok su polumaratonsku stazu uspešno istrčali Katarina Popov, Alisa i Goran Bajić.

Narednog vikenda u nedelju 19. marta sa početkom u 11.00 časova na stadionu FK Mladost Apatin, održaće se prvi trening besplatne škole atletike koju Atletski klub Apatin pokreće, za učešće u školi atletike prijavio se veliki broj polaznika, istog dana biće moguć upis i druge zainteresovane dece.

Atletski klub Apatin, obaveštava da treningu koji će biti otvorenog tipa mogu prisustvovati svi zainteresovani sugrađani, i na taj način daju podršku u nastojanjima kluba da stručnim radom atletskih trenera potpomogne u pravilnom rastu i razvoju dece.

Zoran Radicanin Srebrno jezero Bojović Aleksandar Kros za deciji osmeh Branislava Đuričin Djuro Borbelj Gorizia  polumaraton Mariana Cegar Lukic Pesic Miroslav kros Kamenicki park  1