USPEŠNA NEDELJA ZA APATINSKE ATLETIČARE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavili su sa aktivnostima u 2017. godine, nastupima na međunarodnim polumaratonima u Novom Sadu i Osijeku, Krosu Srema u Inđiji i Prvenstvu Vojvodine u krosu.

U okviru međunarodnog Novosadskog polumaratona, održana je trka na 10, 5 kilometara u kojoj je prvo mesto u sveukupnom plasmanu osvojio Đuro Borbelj, dok je Mariana Čegar Lukić podelila drugo mesto, na istoj deonici uspešan nastup imao je i Milan Kovačić. Napolumaratonskoj stazi u dužini od 21,1 kilometar, nastupio je Nebojša Ćulumović.

Na međunarodnom Osiječkom polumaratonu na stazi u dužini od 21, 1 kilometara nastupili su takmičari: Aleksandar Bojović, Alnjksandar Zdravković, Goran Bajić, Alisa Bajić, Branislava Đuričin i Katarina Popov.

Istog dana seniori su nastupali na Prvenstvu Vojvodine u krosu, čiji je organizator bio AK Proleter i u trci seniora na 5.000 metara osvojili su 5. Mesto (Miroslav Pešić) i 8. Mesto Filip Demić.

Protekle nedelje u Inđiji je održan tradicionalni kros Srema, na kojem je Đuro Borbelj osvojio četvrto mesto u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji, u istoj trci Miroslav Pešić osvojio je osmo mesto.

Naredne nedelje članovi Atletskog kluba Apatin nastupiće na trkama u Jagodini i Ostrogu. Istovremeno se redovno realizuju i treninzi sa polaznicima škole atletike Atletskog kluba Apatin pod stručnim vođstvom atletskog trenera Bojana Tomaševića.

Miroslav Pesic, Djuro Borbelj i  Filip Demic