UBEDLJIVA POBEDA DR DRAGANA RASTOVIĆA NA IZBORIMA ZA POSLANIKA U SKUPŠTINI AP VOJVODINE

APATIN POLITIKA VESTI

U apatinskoj opštini održan je drugi krug dopunskih pokrajinskih izbora po većinskom sistemu za izbor narodnog poslanika u Skupštini AP Vojvodine.

Izbori su održani i u izbornim jedinicama Srbobran i Zrenjanin.

Novom izbornom pobedom, apatinski socijalisti potvrdili su svoju dominaciju i neprikosnoven autoriter na političkoj i društvenoj sceni. Kandidat predložen od strane Socijalističke partije Srbije i njene koalicije, dr Dragan Rastović, osvojio je 6.569 glasova ili 58,10% od ukupnog broja važećih glasova, a dr Bruno Urbanovski iz Demokratske stranke 4.442 glasa ili 39,29%.

dragan Rastović dr
Dr Dragan Rastović, koji će ubuduće predstavljati apatinsku opštinu u vojvođanskoj skupštini, odneo je pobedu na 27 od 29 biračkih mesta i ostvario ubedljivu razliku od 2.127 glasova.

– Od 26.904 upisana birača, svoje glasačko pravo iskoristilo je 11.307 građana, a što je 42,03 % od ukupnog broja upisanih birača (26.904). Nevažećih listića je bilo 292 ili 2,58% – saopštila je Opštinska izborna komisija.

Na dopunskim izborima za tri poslanika u Skupštini AP Vojvodine pobedu u Srbobranu i Zrenjaninu odneli su kandidati Srpske napredne stranke. Ukoliko Pokrajinska izborna komisija utvrdi regularnost izbora, novi poslanici biće dr Dragan Rastović iz Apatina, Darko Bađok iz Zrenjanina i Živko Nastić iz Srbobrana, javlja Radio-televizija Vojvodine.

– Srdačno se zahvaljujem svim glasačima koji su ponovo ukazali poverenje mojoj partiji i meni. Daću sve od sebe da to poverenje opravdam u narednom periodu. Zahvaljujem se partijskim kolegama na neizmernoj podršci, a posebno mladim socijalistima – rekao je dr Rastović.

Dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine i Opštinskog odbora SPS-a i član njenog glavnog odbora, koji je pet puta bio biran za narodnog poslanika u Skupštini AP Vojvodine, prvi je čestitao dr Rastoviću na pobedi, a potom su usledile čestitke od Pokrajinskog i Glavnog odbora SPS-a, brojnih partijskih kolega, prijatelja i saradnika, predstavnika drugih stranaka, ali i protivkandidata.

– Razlika od preko 2.000 glasova najrečitije pokazuje da Apatinci veruju SPS-u i da će socijalisti još dugo voditi apatinsku opštinu. Dr Rastović uspešno će nastaviti kontinuitet politike koju sam vodio u pokrajinskoj skupštini, a moje bogato iskustvo pomoćiće mu da se što bolje snađe – rekao je dr Smiljanić u Izbornom štabu SPS-a.

U prostorijama OO SPS priređena je prigodna proslava uz muziku u prisustvu velikog broja članova i simpatizera.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *